Brockhage lockpick sets

  • Geplaatst op
Brockhage lockpick sets

Deze week kijken we naar Brockhage lockpick sets met als voorbeeld de Brockhage B-230. Is dit een goede lockpick set voor beginners?

 

 

 

Brockhage lockpick set wel of niet kopen?

 

Bij het kopen van je allereerste lockpick set speelt van alles mee. Merk, prijs en kwaliteit: het is allemaal belangrijk. Als newbie wil je zeker weten dat je goed zit. Daarom kijken we deze week naar de B-230, een 8-delige lockpick set voor beginners van het Amerikaanse merk Brockhage.

 

Hoe goed is deze set?

 

 

 

Lockpick set kwaliteit versus prijs

 

Als je online op zoek gaat naar een lockpick set dan kom je ook producten tegen van rond de 10 euro. Maar is dat nou wel zo verstandig?

 

Wanneer je kijkt naar de B-230 dan zie je al gauw het verschil. Deze 8-delige lockpick set is met zijn ruim vierentwintig euro duurder dan bijvoorbeeld een verzamelpakket tools van KLOM.

 

Aan de andere kant krijg je hier wel veel voor terug.

 

Zo zijn de picks in deze set gemaakt van hoogcarboon staal. Dit is een bijzondere keuze van de fabrikant, want dit staal heeft een extreem hoge hardheid. Dat wil zeggen dat de hoekjes en randen enorm goed bestand zijn tegen slijtage. Met zachtere metalen is dat namelijk een zeer irritant probleem.

 

Daarnaast zijn er maar liefst drie coatings aangebracht op het staal. Dit om het materiaal roest- en corrosie vrij te maken, en ervoor te zorgen dat het niet afgeeft op je vingers. Bij hoge gehaltes koolstof (in onbehandeld staal) is dat namelijk een probleem. De speciale oxide-coating voorkomt dit en zorgt ervoor dat het materiaal waarvan de picks gemaakt zijn langer meegaat.

 

Hoewel deze lockpick set zeer kras- en slijtagebestendig is, ontstaat hier wel een ander probleem. De picks zijn erg hard maar buigen slecht. Bij teveel spanning loop je het risico dat ze breken. En dat wil je natuurlijk niet. Hier moet wel bij gezegd worden dat alle lockpicks op den duur breken. En de zachtere metalen zullen buigen en slijten voordat ze breken. En staal dat teveel buigt wil je ook niet hebben.

 

Gelukkig is dat probleem bij deze lockpick niet aanwezig! Ga je er dus zorgvuldig mee om dan gaan ze langer mee dan een lockpick set van sub standaard staal.

 

 

 

Brockhage-230 lockpick set samenstelling

 

Behalve het materiaal wil je natuurlijk ook weten wat voor soort picks je krijgt. Als beginner ga je vooral aan de slag met Single Pin Picking (SPP), d.w.z. het lockpicken van sloten zoals het cilinderslot, bepaalde hangsloten, warded keyways (dagboek), sommige autosloten en deurknopsloten. Bij deze sloten moeten pinnen in de juiste posities geschoven worden. Hiervoor heb je een (klein) aantal goede picks nodig. Meestal zijn dat hook picks, een half diamond, één of meerdere tension wrenches. Onderschat vooral dat laatste niet: een goede tension wrench is belangrijk! Daarnaast zul je gauw overstappen naar het raken, wat ook een leuke lockpicktechniek is. Hiervoor heb je dan weer meerdere rakes nodig. Met een double ball pick rake je op een andere manier dan met de city-rake.

 

In dit geval ben je als beginner zeker aan het juiste adres met de Brockhage B-230 lock pick set. Deze bevat namelijk de meest gebruikte soorten picks.

 

Een verbeterpuntje is daarnaast het aantal tension wrenches. Aan één tension tool heb je zeker niet genoeg! Als alternatief kan je dan een duurdere lockpicking set bestellen. Maar wat ook kan is het apart bestellen van één of meerdere tension tools. Zo los je dit probleem (goedkoper) op.

Overweeg in dat geval 

 

 

 

Dikte

 

De picks in deze lockpick set zijn iets dikker dan normaal. Hierdoor zullen ze minder gauw afbreken, wat handig is omdat je als beginner nog wel eens teveel kracht zet op een tool. Aan de andere kant heb je met dunnere (slim line) lockpicks meer bewegingsruimte in een slot.

 

 

 

Merk

 

Brockhage wordt gezien als een betrouwbare fabrikant die lockpick producten produceert met een goede kwaliteit. In tegenstelling tot sommige Aziatische merken gaan deze tools een stuk langer mee en is goed nagedacht over het ontwerp.
 

 

Overige lockpicking tips voor beginners

 

+ Koop oefensloten! Deze zijn vaak doorzichtig zodat je goed kunt zien wat er in het binnenwerk van het slot gebeurt. Dit is de beste en leukste manier om met lockpicking te beginnen.
+ Ga voor kwaliteit, maar koop ook enkele reserve picks in. Zo heb je altijd voldoende gereedschap bij de hand.
+ Een lockpick set samenstellen kan ook. Praat met andere lockpickers over wat zij goede tools vinden.


 

Brockhage lockpick set kopen

 

Wil je deze brockhage lockpick set kopen? Of toch liever een andere set? Ga dan naar ons lockpick set productoverzicht. Hier vind je ook producten van Southord en GOSO terug. En een lockpick gun van Brockhage. Meer weten? Bekijk dan onze andere blogs.

Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2015-2022