Lockpick sets voor beginners

  • Geplaatst op

Een trouwe klant van ons heeft een blog geschreven over zijn eigen ervaringen van enkele lockpick sets. Leuk om te lezen en misschien heb je er wat aan!

Mijn naam is Peter en ben een halfjaar geleden begonnen met Lockpicken. Ik begon met een lockpick beginner setje. Na dit begin was ik toe aan een kwalitatievere set. Ik twijfelde tussen enkele Lockpick sets en omdat ik toch wist dat ik verder wil met lockpicken heb ik ze alle drie gekocht. Rob van de klantenservice van Lockpickwinkel heeft mij een leuke korting gegeven in ruil om mijn ervaringen te delen. Hierbij het resultaat:

Begin dit jaar heb ik online een setje lockpick tools gekocht van het merk KLOM. Na een paar maanden wilde ik wat anders. Ik was niet ontevreden over de picks, want die waren best redelijk. Alleen wilde ik nu wel eens een duur merk uitproberen. Gewoon om het verschil te voelen. Dus terug naar het internet en bestellen. Ik koos de 8-delige lockpick set van Brockhage, omdat hier goede rake en hook picks in zitten. En gewoon omdat ik goede dingen over dit merk heb gehoord. Om vergelijkingsmateriaal te hebben koos ik nog twee andere lockpick sets uit. Ja, veels te duur zul je wel denken. Dat vat ik. Ik zie het kopen van een lockpick set echter als een lange termijnsinvestering. Want picks breken.

Na wat zoekwerk koos ik voor nog twee sets. Ten eerste een lockpick setje van SouthOrd bestaande uit vier tension wrenches (ook gedraaide) en een aantal standaard picks. Deze ken jij ook want je komt hem bijna in iedere lockpick webshop tegen. Het is een prima beginnerset en het merk SouthOrd is over het algemeen betrouwbaar. Maar ik was van plan om ze eerst zelf uit te proberen. Dan pas oordelen.

Vervolgens kocht ik nog een lockpick set van het merk GOSO. Dat is een Chinees merk. Maar op de foto zagen de handvaten er wel stevig uit (wat normaal niet altijd het geval is) en de set straalde meer aandacht en vakmanschap uit dan ik normaal van Chinese fabrikanten gewend ben. Dus GOSO werd keuze twee. Zo had ik in éénen drie nieuwe lockpick sets in huis.

 

 

De lockpick set van Brockhage 8 stuks

Ik ging als eerst aan de slag met de Brockhage 8 stuks set.

 

 

Deze is lekker simpel doch van goede kwaliteit. Pas na een tijdje bezig te zijn kwam ik een nadeel tegen: maar één tension wrench. Nou hebben sommige mensen daar genoeg aan. Maar met de verschillende groottes van sloten kan ik eigenlijk met één tension wrench niet uit de voeten. Jammer dus. Daarentegen waren de picks wel van prima kwaliteit--niet te dun, niet te dik. Blijkbaar hoog carboon staal. Ook kwam ik de meeste van mijn favoriete picks tegen in deze set. Ik mistte alleen de diamond en de snake.

Het leren mapje maakte het geheel tenslotte mooi af. Lockpick tools moet je niet in een oude krant bewaren. Dat hoef ik liefhebbers niet te vertellen. Alles bij elkaar vond ik deze set redelijk compleet. Een 7,5

 

De SouthOrd PXS-14 lockpick set

 

Van deze set wilde ik eigenlijk twee dingen weten: A) is het waar? en B) wat is die vreemde, dubbelzijdige pick die erin zit?

Als je de PXS-14 ontvangt dan zit alles al in het leren mapje verpakt. De handvaten, zoals je die op de foto ziet, zitten er los bij. Deze moest ik dus nog om de picks doen. Ze zijn van plastic. Niet iedereen houdt daarvan, maar ik snap het idee wel.

 

 

Dan de tension wrenches: vier stuks. Dat is wat mij betreft al beter dan bij de Brockhage. En voor de prijs die je betaalt zijn dit prima sleutels. Met ook een gedraaide tension wrench. Alleen was er één nogal dun.

Nadere inspectie van de picks bracht mij bij die vreemde lange pick --één kant diamond, één kant Bogota-- en die is inderdaad erg lang. Waarschijnlijk is dat voor hele diepe sloten? Verder kwam ik een hele lijst van mijn favorieten tegen: korte en lange hook picks, twee soorten ball picks en een aantal rakes. Die laatste zijn vooral bedoeld voor horizontaal raken. Met kloppen kon ik er niet zo mee overweg. Ook zul je als ervaren lockpicker nog wat vijl en schuurwerk moeten doen om deze picks echt optimaal te maken. Maar goed, voor beginners is dit echt een prima set. Download wel even een pdf terwijl je op deze Southord lockpick set wacht. Dan weet je wat je met de verschillende picks kunt doen.

Totaaloordeel: Een 8,5

 

De GOSO lockpicks 15 pics

 

Deze heb ik tot het einde bewaard. Om eerlijk te zijn had ik zo mijn twijfels. Al tijdens het bestellen vroeg ik mij af waarom die picks zo verdraaid breed zijn dichter naar het handvat toe.

 

Goso lockpick set

 

De GOSO lockpick set bestaat uit 12 picks en 3 tension wrenches. Deze vond ik voor de verandering wel goed. De aanpasbare wrench is fijn.

De picks zien er leuk uit, maar bij het testen kwam ik bij een probleem. De picks zijn van lagere kwaliteit staal dan ik gewend ben. Zet je veel kracht dan buigen ze. En als je grote handen hebt zoals mij dan werkt dit niet. Ook vind je in deze set vooral rakes. De sleutelverwijderaar was een plusplunt.

Echt enthousiast ben ik over deze set niet. Maar de lage prijs en het aantal picks, plus de tension tools, maken een deel goed. Een: 6,5

Filmpje:
Bekijk alle lockpick sets hier.

Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2015-2022