Veilig hang- en sluitwerk voor uw woning

  • Geplaatst op
  • Door Daan

Jaarlijks vinden er gemiddeld enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland, waarbij niet alleen tal van waardevolle en dierbare voorwerpen worden onteigend, maar ook gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Inbrekers gebruiken steeds vaker en steeds meer geweld om een woning binnen te dringen, waardoor de noodzaak van veilig hang- en sluitwerk op ramen en deuren steeds belangrijker is geworden. U moet er immers niet aan denken welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan tijdens een inbraak. Een slotenmaker kan u helpen met het verbeteren van de beveiliging van uw woning. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan optionele beveiligingscomponenten?

Welke raam- en deursloten zijn het best?

 

Wanneer u uw ramen en deuren van nieuwe sloten gaat voorzien, kunt u bij deuren het beste kiezen voor zogenaamde cilindersloten. Cilindersloten komen in verschillende varianten voor, met twee of drie contactpunten in de deurpost. Des te meer contactpunten een slot heeft met de deurpost, des te veiliger dit slot logischerwijs ook is. Het kost een inbreker hierbij meer tijd om uw deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden vrij groot is.

 

Naast de juiste sloten op uw deuren is het minstens net zo belangrijk om te zorgen voor goede sloten op uw ramen. Kies op ramen voor bijzetsloten, die worden aangeboden als insteek- en oplegsloten. Het hangt van het type raam af wat u heeft, welk slot het meest geschikt voor u is. Een slotenmaker bij u in de buurt kan u hierover adviseren!

 

Kies voor optionele beveiligingscomponenten in huis

 

Volgens een slotenmaker in Enschede zijn goede sloten alleen niet voldoende om inbrekers buiten de deur te houden. Hij raadt daarom aan om ook te kiezen voor optionele beveiligingscomponenten in en rondom uw woning. De meest conventionele beveiligingscomponenten zijn natuurlijk de elektronische camera en een bewegingssensor. Zodra deze elementen verdachte bewegingen detecteren, zal er een alarm in uw woning afgaan. Dit schrikt inbrekers af, omdat de kans dat ze betrapt worden nu relatief groot is. Uw buren horen het alarm immers ook, als u zelf niet thuis bent.

 

Naast een bewegingssensor of elektronische camera kan het interessant zijn om te kiezen voor magneetcontacten. Magneetcontacten zijn minder opvallend, maar minstens net zo effectief. Bij magneetcontacten worden er magneetjes op uw deur en deurpost geplaatst, waarbij het alarm af zal gaan als het contact tussen de magneten voor een bepaalde tijd wordt onderbroken. Een slotenmaker kan u meer vertellen over de verschillende soorten beveiligingscomponenten voor woningen.

Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2015-2022