Sloten en deuren openen zonder sleutel? Dat doe je met een lockpick set!

Je eerste lockpick set

Op zoek naar een lockpick set? Beter in lockpicking worden? Profiteer van de gratis tips in deze tekst.


De juiste lockpick set kiezen

Als beginner raak je soms je weg kwijt bij het uitzoeken van een eerste lockpicking set. Al die webshops en lockpick sets van SouthOrd, KLOM en andere merken! Wie niet thuis is in deze wereld raakt zo de weg kwijt. Soms schaffen mensen dan de verkeerde lockpicking set aan met als gevolg dat ze afzien van deze leuke hobby. En dat is jammer.

Laat ons je daarom helpen bij het kiezen van de juiste lockpick set. Lockpickwinkel helpt je graag de juiste keuze maken.

We vergelijken kort de voordelen van het kopen- met het zelf maken van lockpick tools. Daarna gaan we op topsnelheid de volgende onderwerpen langs: de verschillende merken; enkele voorbeelden van lockpick sets uit ons assortiment; en tips die je als beginner echt niet mag missen.
Niet iedereen is geschikt voor deze hobby. Jij wel? Lees dan gauw verder!

Lockpicking tools kopen versus zelf maken

“A man must shape his tools lest they shape him.”

Hoe serieus ga je lockpicking nemen? Een belangrijke vraag, want je kan kilometers afdalen naar de basis van de sport zelf en je eigen lockpicks maken.

Eigenlijk is dat hoe de meeste mensen met deze hobby beginnen.
Het kost tijd en een boel geduld, maar het resultaat mag er zijn: je zelfgemaakte tools. En daar ga je de eerste sloten mee aanpakken.

Toch hebben een boel mensen geen zin om het wiel opnieuw uit te vinden. Je wilt het liefst nu beginnen en dus met een kant en klare lockpick set van start. In dat geval kan je beter kopen.
Hoe dan ook, je hebt goede kwaliteit tools nodig wil je sloten gaan openen. Kies dus een stevig materiaal. Het liefst van type 301 roestvrij staal of hoog carboon staal. Andere materialen kunnen ook, maar dan breken of buigen je picks sneller.


Lockpick sets en merken

Amerikaanse en Chinese fabrikanten. Net als bij kleding zegt het merk wat over de kwaliteit van een lockpicking product. Zo ook met lockpick sets. Wie een uur rondkijkt op het internet komt al gauw een tiental merken tegen. We zetten wat voorbeelden op een rij:

• SouthOrd
• Brockhage
• Eagle
• Sparrows
• Peterson
• LAB
• LISHI
• HPC
• KLOM
• GOSO
• DINO

De meeste merken zijn Amerikaans of Chinees. Heel af en toe kom je ook een merk uit Europa tegen.
Kort door de bocht betaal je meer voor de Amerikaanse en Europese lockpick tools. Maar dan heb je wel betere kwaliteit in huis. Interessant aan de Chinese merken zijn de prijs en de hoeveelheid tools.

Hoe dik moeten lockpick tools zijn?

Al deze lockpick tools zijn bovendien bedoeld voor een bepaald type sloten. Amerikaanse picks zijn dikker dan Europese dus let goed op wat je koopt. Als het om Europese picks gaat dan staat er vaak ‘slim’ of ‘slimline’ bij. Dat betekent ‘slank’. Je kan de dikte ook in de specificaties opzoeken.

De juiste dikte moet ergens tussen de 0,031 en 0,081 cm liggen. Dunner of dikker werkt niet. Dan passen de picks niet in het slot.

Tegelijkertijd moet een pick wel zo dik mogelijk zijn. Dan is hij stevig.

Voor Amerikaanse sloten wordt een dikte van 0,064 cm (0,025 inch) aanbevolen.

Bij Europese sloten moet je denken aan een dikte van 0,038 cm (0,015 inch).


Handvaten

Een heleboel lockpicks hebben een handvat dat gemaakt is van hetzelfde metaal als de pick zelf. Andere exemplaren hebben een plastic of rubber handvat.

Het soort handvat is belangrijk omdat je tijdens het lockpicken feedback krijgt van het slot. Kleine trillingen en bewegingen verraden wat er binnenin het slot gebeurt. Met een metalen of dun plastic handvat heb je over het algemeen een goede feedback. Bij dikke (rubber) handvaten niet.

 

Top 3 lockpicking sets uit onze winkel

Lockpickwinkel biedt verschillende soorten lockpick sets aan. Zowel ervaren lockpickers als beginners kunnen hier terecht. Uiteindelijk is van iedereen het doel om een deur of slot te openen zonder sleutel!

We bespreken drie veel verkopende producten.

  • SouthOrd PXS-14

Deze set van Southern Ordinance wordt veel verkocht omdat het een uitstekende set voor beginners is. De belangrijkste picks – 2x hook pick, diamond, 2x ball pick, meerdere rakes—vind je hierin terug plus enkele tension wrenches. De handvaten zijn van plastic.

  • Brockhage 8-delige set

Deze lockpick set van Brockhage is lekker simpel. Zeven lockpicks plus één tension wrench van stevig metaal plus een mooie leren hoes om het geheel af te maken.

  • SouthOrd 17-delige set

Zeer complete set lockpicks van kwaliteitsmerk SouthOrd.

Een overzicht van al onze lockpick sets bekijken? Ga dan naar deze link.

 

Bijzondere lockpick tools

Naast standaard lockpick sets vind je bij Lockpickwinkel.nl ook speciale producten die zeker de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld dit lockpickzakmes of deze stoere lockpick pen.

 

Tips voor beginners

We sluiten af met enkele tips voor het kiezen van de juiste lockpick set.

  • Let bij het kopen van een lockpick set goed op het materiaal. Beginners zetten vaak teveel kracht en hierdoor buigen of breken de picks. Is dit je eerste set? Kies dan voor lockpicks van hoog carboon staal of 301 roestvrij staal.
  • Let goed op de dikte van de picks. Kies Europese picks voor Europese sloten.
  • Een handjevol zorgvuldig gekozen picks is genoeg.
  • Investeer je geld in (doorzichtige) oefensloten.
  • Zorg dat je begrijpt hoe een slot werkt als je aan deze hobby begint. Ga voor meer informatie op zoek naar lockpicking blogs of download een pdf van het internet.
  • Praat met andere lockpickers over wat zij goede lockpick sets vinden.

Nieuwsgierig geworden?

Ga dan naar onze Lockpick Set productpagina. Daar vind je sets van verschillende merken als SouthOrd, Brockhage en GOSO.

Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2015-2022